HOMECONTACTOVER ONS
Echternach Weekend weg Hotels Campings Restaurants Het Müllerthal
 

Camping Officiel

Camping Officiel is gelegen op nog geen 10 minuten loopafstand van het centrum van Echternach. De camping is gelegen tussen de rivier de Sûre en het natuurgebied van Luxemburgs Klein Zwitserland. De camping sluit direct aan op een aantal fiets- en wandelroutes en is daardoor ideaal als uitvalsbasis om de prachtige natuur te verkennen.

De camping beschikt over 140 ruim opgezette en van elkaar gescheiden staanplaatsen en is ingedeeld in een drietal zones waarvan de hoogte varieert van 190 tot 225 meter. De camping is zeer gunstig geprijsd en biedt een heel scala aan voorzieningen en faciliteiten. Zo is o.a. de camping beveiligd en zijn honden toegelaten. Er is een aparte wasruimte (wasmachine en wasdroger), een verwarmd buitenzwembad (incl. kinderbad) en een kinderspeelplaats.

U kunt op de camping ook tennissen, basketballen en (beach)volleyballen. Verder beschikt de camping over uitstekende sanitaire voorzieningen en kunt u er fietsen huren.

De camping beschikt ook over een 'Bed + Bike' label en biedt fietsliefhebbers een overdekte fietsenstalling en een eigen reparatieshop.

Zone-indeling
De camping is ingedeeld in drie zones:

Camping 1: "La Résidence"
Dit gedeelte beschikt over staanplaatsen voor 72 caravans en 30 tenten en is beschikbaar voor mensen die voor een langere periode hier willen verblijven. Alle plaatsen zijn van elkaar gescheiden door natuurgroen (hagen, struiken en bomen).

Camping 2: "Jeunesse"
Deze zone is enkel voor tenten gereserveerd en heeft ongeveer 90 staanplaatsen. Dit gedeelte van de camping is voornamelijk voor jongeren gereserveerd. Er is hier ook een speciaal gedeelte om te barbecueën en voor muziekfeesten. Tevens begint in dit gedeelte van de camping de 2,2 km lange trimbaan.

Camping 3: "Le Paradis"
Dit gedeelte van de camping is gelegen op het hoogste plateau en ligt op de rand van het aangrenzende bosgebied. U heeft hier een werkelijk prachtig uitzicht op de vallei van de Sûre en de stad Echternach. Er is hier plaats voor 72 caravans en 30 tenten. Het verwarmde openlucht zwembad bevindt zich ook hier.

Contact
Camping Officiel
Route de Diekirch 17
L-6430 Echternach, Luxemburg
Tel.: (+352) 72 02 72
Fax: (+352) 26 72 08 47
Email: info@camping-echternach.lu

Foto's

Andere campings

Naast camping Officiel zijn er nog twee andere campings nabij Echternach:

Camping Alferweiher
Camping Echternacherbrück (DE)

 

TIP: Hotelaanrader !

Voor een heerlijk en comfortabel verblijf in Echternach raden wij u Hotel Bel Air aan.

Dit vier sterren hotel-restaurant is gelegen net buiten Echternach in een rustige, bosrijke omgeving en is het vertrekpunt van diverse wandelroutes [lees verder...].