HOMECONTACTOVER ONS
Echternach Weekend weg Hotels Campings Restaurants Het Müllerthal
 

Een lang weekend Echternach

Echternach is een ideale bestemming voor een heerlijk weekend of midweek er tussenuit. Gelegen op de grens met Duitsland is Echternach het historische centrum van de Müllerthal regio (Luxemburgs Klein Zwitserland). Het gezellige Middeleeuwse stadje is een grote toeristische trekpleister en is ideaal voor liefhebbers van historie, cultuur en natuur.

Echternach is de oudste stad van het groothertogdom Luxemburg. Het stadje is gelegen in het oosten van Luxemburg en grenst direct aan Duitsland. De rivier de Sûre vormt hierbij de natuurlijke grens. Echternach grenst aan de Eifel en de Moezel wijnstreek. Het ligt tevens vlak bij het in Duitsland gelegen Duits-Luxemburgse Natuurpark.

Echternach is verreweg het meest bekende en toeristische stadje van het groothertogdom. In het hoogseizoen komt het maar al te vaak voor dat het aantal toeristen het aantal inwoners (rond de 5500) overtreft. Echternach is bijzonder geschikt als uitvalsbasis voor een bezoek aan de regio Müllerthal, beter bekend als het Luxemburgse Klein Zwitserland. Dit gebied wordt gekenmerkt door zijn adembenemende natuur, vol met grillige rotsformaties,, stromende beekjes, watervallen, stroomdalen en dichtbegroeide bossen en vegetatie.

Stadscentrum
Het oude centrum van het stadje is grotendeels autovrij en enkel toegankelijk voor voetgangers. Uw auto zult u dus buiten het centrum moeten parkeren. Het marktplein rondom het historische stadhuis wordt zomers gekenmerkt door de vele overvolle terassen bij de vele eetgelegenheden en cafe's. Het marktplein speelt in het dagelijks leven een centrale rol. Er worden hier jaarmarkten en andere evenmenten gehouden. In het hoogseizoen en de weekenden is het hier bijzonder druk en gezellig.

Het meer van Echternach
Ten zuiden van Echternach ligt het meer van Echternach (Lac d'Echternach). Dit grote, kunstmatig aangelegde meer is een echt recreatiemeer. Het is vrij toegankelijk voor iedereen en men kan hier zonnebaden, vissen en waterfietsen huren. In het meer zwemmen is niet toegestaan. Tevens ligt er aan het meer een museum en vindt men hier de restanten van een oude Romeinse villa.

Omgeving
In de directe omgeving van Echternach vindt u naast het recreatiemeer ook de rivier de Sûre (de Sauer). Deze rivier stroomt langs het centrum van het stadje en is de grensrivier tussen Luxemburg en Duitsland. U kunt hier vissen en kanovaren. Aan de overkant van de rivier ligt het Duitse plaatsje Echternacherbrück wat te bereiken is via een brug over de rivier. Aan de Duitse oever van de rivier de Sûre ligt een grote moderne camping.

In de nabije omgeving van Echternach kunt u heerlijk wandelen of fietsen. De natuur is hier (en in de hele Müllethal regio) echt adembenemend en zeer indrukwekkend. Bij het toeristenbureau of in het hotel kunt u kaarten met wandelroutes verkrijgen. Naast het wandelen door de weelderige natuur kunt u ook oude stadjes zoals Beaufort of het ietswat verder gelegen Vianden bezoeken. Zeker de stad Vianden is een echte aanrader.

Aan de overkant van de rivier in Duitsland ligt het Duits-Luxemburgse Natuurpark. Dit uitgestrekte natuurpark is ideaal om te wandelen of te fietsen.

Hotels in Echternach

Door de grote getallen toeristen die Echternach bezoeken heeft u de keuze uit een grote verscheidenheid aan hotels en pensions. De meeste hotels zijn te vinden in of nabij het stadscentrum.
 

TIP: Hotelaanrader !

Voor een heerlijk en comfortabel verblijf in Echternach raden wij u Hotel Bel Air aan.

Dit vier sterren hotel-restaurant is gelegen net buiten Echternach in een rustige, bosrijke omgeving en is het vertrekpunt van diverse wandelroutes [lees verder...].