HOMECONTACTOVER ONS
Echternach Weekend weg Hotels Campings Restaurants Het Müllerthal
 

Het Müllerthal (Luxemburgs Klein Zwitserland)

In het oosten van Luxemburg ligt "het Müllerthal". Dit prachige natuurgebied wordt ook wel het Luxemburgs Klein Zwitserland (Petite Suisse Luxembourgeoise) genoemd. Het Müllerthal is een werkelijk prachtig, sprookjesachtig aandoend gebied wat gekenmerkt wordt door de vele grillige rotsformaties, grotten, spelonken en kloven, kleine riviertjes en stromende beekjes, watervallen, stroomdalen en een zeer weelderige vegetatie.

Het Müllerthal is vernoemd naar het gelijknamige kleine dorp wat midden in deze regio ligt. Het gebied is ideaal voor mensen die houden van de natuur, wandelen, fietsen of zelfs klimmen of kanovaren. Doordat de wegen hier veelal bestaan uit smalle kronkelwegen met scherpe (haarspeld)bochten is dit gebied ook erg in trek bij motorliefhebbers. Met name in het voorjaar en de zomer komt u hier dan ook vele groepen motorrijders tegen. Mensen die graag fietsen of mountainbiken kunnen in het Müllerthal ook hun hart ophalen.

Voor wandelliefhebbers is het Müllerthal een waar walhalla, een groot wandelparadijs. In de hele regio vindt u en netwerk van aaneengesloten wandelpaden. De paden zijn goed gemarkeerd en er zijn vele routes van verschillende lengtes beschikbaar. Zo is er voor een ieder wat wils. De wandelpaden voeren u door een prachtige sprookjesachtige natuur waarbij u kunt genieten van vele panoramische uitzichten.

Waterval de "Schiessentumpel" in Mullerthal
De meest bekende waterval van het Müllerthal is de Schiessentumpel. U vindt deze waterval vlak naast de weg van het dorp Müllerthal naar Larochette. De waterval bestaat in feite ui drie kleine watervallen. Ondanks dat de waterval niet bijzonder hoog is, geven de rotsen, dichte vegetatie en de houten boogbrug het geheel een bijzonder sprookjesachtig aanzien. Ongetwijfelt is de waterval de Schiessentumpel één van de meest gefotografeerde lokaties van geheel Luxemburg.

Aanrader: de wandelroute tussen Echternach en het dorpje Berdorf is een echte aanrader. Deze route toont u alles wat het Müllerthal qua natuur te bieden heeft en loopt dan ook langs stromende beekjes, stroomdalen, ruwe indrukwekkende rotsen, kloven en spellonken. De dichte vegetatie doen haast tropisch aan. Zeker op een hete zomerdag is het moeilijk te bevatten dat u "maar" in Luxemburg bent, niet meer dan enkele uren rijden van Nederland. Voor foto's van deze wandelroute klik hier.

Voor meer wandelmogelijkheden klik hier: Müllethal Trail

 

Dorpen in de Müllerthal regio

 

TIP: Hotelaanrader !

Voor een heerlijk en comfortabel verblijf in Echternach raden wij u Hotel Bel Air aan.

Dit vier sterren hotel-restaurant is gelegen net buiten Echternach in een rustige, bosrijke omgeving en is het vertrekpunt van diverse wandelroutes [lees verder...].