HOMECONTACTOVER ONS
Echternach Weekend weg Hotels Campings Restaurants Het Müllerthal
 

Müllerthal Trail

De Müllerthal Trail is een uniek aaneengesloten net van wandelpaden dwars door de regio Müllerthal. Met een totale lengte van ongeveer 110 km voeren de vele paden u door bossen, open velden en weiden. Geniet hierbij van stromende beken, stroomdalen, grillige rotsformaties, kloven, spellonken en natuurlijke tunnels. Met andere woorden, aanschouw de natuurpracht van het Luxemburgs Klein Zwitserland. 

De Müllerthal Trail bestaat uit drie lange routes die op diverse punten met elkaar in verbinding staan. Door het verschillende karakter van de drie routes laten zij elk een ander gezicht wan het Müllerthal zien.

Route 1: Deze route loopt door de stad Echternach, wat als cultureel en toeristisch centrum van de regio gezien kan worden, en voert langs de karakteristieke elementen van de natuur in dit gebied, dichte bossen, afgewisseld met open weiden en indrukwekkende rotsformaties.
Route 2: Ook deze route loopt door Echternach en voert u dwars door het hart van de Müllerthal regio. Met name de grillige ruwe rotsformaties omringt door dichte vegetatie bieden een spectaculair aanzien.
Route 3: Deze sprookjesachtige route voert u hoofdzakelijk door dichte bossen en langs stroomdalen, beekjes en grillige rotsformaties. Op deze route, in het plaatsje Beaufort, ligt ook een Middeleeuwse burcht.

De routes kunnen in verschillende dorpen begonnen worden. Het is dan ook mogelijk om zelf de wandelafstand te bepalen. Dit maakt de wandelroutes geschikt voor ervaren en onervaren wandelaars. Ook zijn er een drietal aanvullende routes te vinden. Twee hiervan hebben aansluiting op hoofdroute 2 en de derde is een aanvulling op hoofdroute 3 (zie kaart). Deze routes zijn geschikt als startpunt maar kunnen ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld een korte middagwandeling.

Alle routes zijn verder zeer goed gemarkeerd, zodat afdwalen vrijwel niet mogelijk is. De routes zijn kindvriendelijk zodat de wandelingen ook geschikt zijn voor gezinnen met (jonge) kinderen. De kleintjes dienen echter wel in het oog gehouden te worden i.v.m. hun veiligheid bij het eventueel klimmen en klouteren op de rotsen.

 

 

TIP: Hotelaanrader !

Voor een heerlijk en comfortabel verblijf in Echternach raden wij u Hotel Bel Air aan.

Dit vier sterren hotel-restaurant is gelegen net buiten Echternach in een rustige, bosrijke omgeving en is het vertrekpunt van diverse wandelroutes [lees verder...].